Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog
Mesra Keladi

Mengapa saya masih belum berjaya?

October 13 2015, 03:13am

Posted by keladi

Mengapa saya tidak berjaya
Mengapa saya tidak berjaya

Kenapa en keladi masih belum berjaya?

entah kenapa??

Dalam minggu ini @ bulan ini en keladi banyak tulis berkaitan tentang tidak berjaya, YA en keladi sedang mengalami kegagalan dalam perkara yang diimpikan,

  • En keladi sering hilang fokus dalam berblog
  • En Keladi kecewa affiliate tidak mencapai apa yang diingini
  • En Keladi kecewa tiada views untuk blog yang ditulis
  • En keladi tidak tahu apa yang ingin dilakukan untuk menjadikan blog ini berjaya

( bukan untuk merintih hanya untuk perkongsian)

Newbie oh newbie = permulaan akan menerima kegagalan

Sebenarnya proses dalam mempromosikan blog en keladi itu kurang dan fahaman tentang blog pun masih kurang, bagaimana untuk berjaya sedangkan ilmu pun masih kurang. Jangan salahkan orang lain, jika anda masih tidak berjaya, perkataan yang sering ditakuti oleh newbie @ en keladi juga GAGAL !!!

Sebab kenapa en keladi Gagal :

  1. MASIH BARU DALAM DUNIA BLOG : perkara ini satu benda yang biasa untuk newbie, mesti terjadi, sebab kita bukan artis, en keladi bukan pelakon terkenal macam Aron Aziz, so terima hakikat, blog kurang diterima diperingkat awal
  2. KURANG PROMOSI : blog barukan, lagipun en keladi buat ini pun secara partime, jika ada masa terluang di office barulah menaip. Jadi sebab tulah kurang untuk buat promosi, untuk suruh kawan2 baca pun malulah...( JADILAH PEMINAT UNTUK BLOG SENDIRI )
  3. TIADA ILMU SEO : Ohhhh MY Godness...i x cukup ilmu seo u...sehingga kini tiada pembaca yang sudi membaca blog ini..jap i nie syok sendiri ker??? tidak mengapa untuk berjaya dalam berblog, En Keladi sanggup belajar teknik SEO, sungguhpun saya kurang pandai masalah teknikal.
  4. NICHE YANG RAMAI SUDAH BUAT : ohh ye ker??betulah kot, baru berblogwalking di http://blog.smartusaha.com/ Mengapa saya tidak berjaya, En keladi relatedkan point ini ya, penulis blog kata, sekarang ini ramai yang tulis tentang tip berblog, macam tiada apa yang menarik? semua orang akan jemu, nak baca, jadi niche blog en keladi..www.keladionline.com pun bercerita berkaitan tip blog, jadi adakah saya perlu menukar niche?, susahnya sekarang # EN keladi "Think Out Of THe Box"
  5. TIADA KREATIVITI : betul ke en keladi punya blog tidak kreatif, entah en keladi bukan seorang yang kreatif kot..senang jer jawab nya kan..( APA2 AJE ), perlu kreatif dan laindari yang lain baru boleh berjaya en keladi, walaupun anda bukan seorang yang kreatif.

ini bukan tip tau, sekadar renungan dan perkongsian, korang boleh relatedkan juga pada kegagalan yang dialami pada bidang korang, i bukan syok sendiri menulis tau, uolssss boleh lihat dan gunakan point tersebut.

Kejayaan memang sukar dicapai untuk sekelip mata sahaja, tapi perlukan pegorbanan dan usaha, usaha pula tidak boleh diukur berapa banyak yang perlu tetapi ilmu dan teknik yang betul memungkinkan sesuatu yang akan berlaku.

Kejayaan memang sukar dicapai untuk sekelip mata sahaja, tapi perlukan pegorbanan dan usaha, usaha pula tidak boleh diukur berapa banyak yang perlu tetapi ilmu dan teknik yang betul memungkinkan sesuatu yang akan berlaku.

keladi

Comment on this post