Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog
Mesra Keladi

Panduan Dan Cara Memulakan Bisnes Burger

October 14 2015, 06:25am

Posted by keladi

Burger oh burger, 

 

Rasa terliur bila kita lihat iklan Mc Donald dengan burger yang ummmmmpphh, marbelous!!!, tapi jika hari-hari makan burger Mc D, sanggupkah anda??, selain Mc Donald, Burger King juga tidak ketinggalan dengan pelbagai menu yang tidak boleh terlepas untuk merasainya.

 

Masakini ramai yang menjadi ushawan menjual burger dengan pelbagai jenama yang direka dan pelbagai resepi dicipta, hanya pada idea asal  iaitu BURGER. adakah anda rasa tiada potensi dalam memulakan perniagaan ini? atau adakah anda rasa tiada pelanggan jika anda rancang perniagaan ini?

 

 • lihat di kaki2 lima pada waktu malam, mesti ada sahaja abang-abang burger ataupun kak 2 burger.
 • lihat juga di pasar2 malam, confirm ada orang yang menjual burger.
 • pergi jalan2 @ meronda2 pasti ada sahaja ditepi2 jalan orang menjual burger.

 

Masih anda tidak yakin pada potensi perniagaan ini.

 

Sifat burger yang mudah dan simple adalah makanan yang diminati, selain dagingnya yang sedap ditambah dengan hirisan bawang dan sayur yang pasti menyelerakan semua orang. Jadi tidak hairanlah semua orang boleh dikategorikan sebagai peminat burger, tidak kira usia dan tidak kira warna kulit ataupun tidak kira anda cantik atau tidak menarik, semua suka burger.

Burger oh Burger. 

 

Ramai Orang yang menjual @ banyak persaingannya!

 

http://www.ashadee.net/go/49825/naz87

 

Mugkin dengan idea yang menarik dan unique jenama burger anda mudah diterima? contohnya, anda menjual burger dan membuat promosi kepada rakan2 ataupun jiran anda dengan menyatakan burger anda sangat special, daging burger dihasilkan sendiri dan roti burger anda adalah dibuat oleh kilang roti di luar negara, adakah anda yakin orang ramai akan mencubanya?, pasti YA, jadi inilah masa dan  peluang untuk anda terokai bisnes ini.

 

Kenapa bisnes ini perlu dipilih?

 • modal yang rendah
 • semua boleh makan
 • mudah dibuka
 • mudah dihasilkan
 • bahan mentah mudah diperolehi
 • boleh dilakukan secara separuh masa
 • semua boleh terima

 

Mugkin anda boleh berjaya untuk membuka restoran menjual burger seperti Mc Donald ataupun Burger king?

 

Semua anda mampu lakukkan dan saya juga boleh !!

 

Cara Memulakan Bisnes Burger

 

 1. Lokasi yang menjadi tumpuan, 
 2. Buat servey pada lokasi tersebut, mugkin anda perlu mendapatkan lesen berniaga dikawasan yang dipilih
 3. sediakan modal dan buat buku kira-kira untuk bahan-bahan mentah yang dibeli
 4. jangan lupa, buat rancangan perniagaan bagi memudahkan anda melihat perkembangan perniagaan ini, manalah tahu ada rezeki boleh keluar dengan produk burger anda sendiri
 5. Promosi..Promosi...Promosi ( buat idea lain daripada yang lain)
 6. Jangan lupa sebarkan kepada kenalan anda ataupun jiran anda, mereka semua ini secara tidak langsung menjadi agen promosi burger anda nanti.
 7. persediaan daripada segi mental dan fizikal, semua pernigaan pada peringkat permulaan tidak semua yang mampu membawa pulang yang lumayan, mugkin ia menjadi sia-sia jika anda bukan seorang yang sabar, jadi teruskan usaha anda dalam perniagaan

 

Idea yang baik mugkin suatu hari nanti membawa nama anda ke seluruh dunia, tapi idea yang baik juga mugkin hanya mampu berada didalam sebuah buku nota jika tiada tindakan yang diambil untuk merealisasikan idea tersebut.

Anda boleh mendapatkan maklumat dan info-info yang berguna untuk memulakan perniagaan ini, Kenapa tidak anda mencarinya di Internet, ia free dan tidak perlu dibayar. 

 

 Banyak lagi rahsia dan idea perniagaan yang hebat untuk dikupas dan dikongsi oleh en keladi untuk anda semua, tapi jom bagi yang ingin memulakan perniagaan burger kita cari maklumat disini.

 

 

Idea baik mugkin suatu hari nanti membawa nama ke seluruh dunia, tapi idea yang baik juga mugkin hanya mampu berada didalam sebuah buku nota jika tiada tindakan yang diambil untuk merealisasikan idea tersebut.

keladi

Comment on this post